Subvenția pentru ovine 2017

Subvenția pentru ovine 2017

Subvenția pentru ovine 2017. România vrea să convingă UE să accepte un sprijin modulat.

AGRO INTELIGENTA ne informeaza despre ce se întâmplă cu subvențiile pentru ovine și caprine. Este o întrebare care îi preocupă pe crescătorii români care pe de-o parte așteaptă sumele aferente Campaniei 2016, iar pe de altă parte se tem că de anul acesta, plățile lor sunt incerte.

O schimbare importantă pentru oierii români și pentru crescătorii de caprine este că MADR vrea să schimbe regulile de plată în sensul în care să se introducă un sprijin de tip modulat care să permită accesul la subvenție pentru un număr mai mare de fermieri, precum și un cuantum mai mare. Până la acest moment, nu este oficial cum se va aplica această subvenție ale căror reguli au fost convenite cu organizațiile din oierit.

Comisia Europeană a cerut României să justifice modicările pe care le propune pentru sprijinul cuplat în sectorul pentru ovine și caprine, iar pe pagina sa de Facebook, fermierul Costel Caraș a publicat o propunere de răspuns pe care țara noastră îl are în dezbatere cu organizațiile profesionale.

Stiri inrudite