Samanta lucerna Sandra

Subvenția APIA pentru lucernă în 2017

Subvenția APIA pentru lucernă în 2017 – cererea unică ar urma să fie depusă de la 1 martie!

Condiția obligatorie pentru a încasa subvenția specială pentru lucernă este să depuneți cererea unică la APIA, dar și să solicitați expres acest sprijin, bifând căsuța corespunzătoare.

Astfel, doar dacă vă cereți dvs. acest drept aveți siguranța că îl veți încasa și nu vă bazați pe faptul că funcționarul APIA va vedea ce culturi aveți și vă va atrage atenția să bifați secțiunile care corespund plantelor agricole din exploatația dumneavoastră.

Astfel, sprijinul cuplat pentru cultura de lucernă se acordă fermierilor care:

-Fermierii trebuie să realizeze anual o producţie minimă de 15 tone/ha masă verde sau 3,75 tone/ha fân sau produsele derivate din fân, respectiv granule, peleţi sau făină! 

-Să prezinte la APIA factura de comercializare sau fila/filele din carnetul de comercializare a produselor din sectorul agricol pe baza carora a comercializat cel puţin producţia minimă către exploataţii de creştere a animalelor înscrise în RNE şi/sau a păsărilor sau documente contabile interne ca dovadă a procesării producţiei proprii în situaţia în care fermierul are şi calitatea de procesator.

-Sau să facă dovada consumului producției obținute în fermă cu animale înscrise în Registrul Naţional al Exploataţiilor (RNE), şi/sau cu păsările pe care le dețin şi/sau a stocării în vederea consumului cu acestea (cel puțin producția minimă de 15 tone/ha masă verde sau 3,75 tone/ha fân sau produse derivate din fân, respectiv granule, peleţi sau făină), pe baza consumurilor de furaje normate pe specii de animale, prevăzute în Anexa nr. 5 la OMADR nr. 619/2015 cu modificările şi completările ulterioare şi calculului efectivului mediu furajat din fermă şi a producţiei de lucernă/soia/fân obţinute pe perioada anului de cerere prevăzute în Anexa nr. 51  la OMADR nr.619/2015 cu modificările şi completările ulterioare, întocmită şi semnată de către fermier.

Atenție! Pentru a lua banii de la APIA trebuie să folosiți numai sămânță certificată și să păstrați documentele de achiziționare acesteia.

sursa: http://agrointel.ro

Stiri inrudite