Bursa agricolă 2017. Prețuri pentru grâu și porumb

Prețul grâului de panificației pentru Banat, Muntenia și Oltenia

Fermierii care și-au mai păstrat grâu în așteptarea unui preț mai bun și îl scot la vânzare la început de februarie au primit prețuri bune. Pentru regiunea, Banat grâul a fost valorificat către traderi cu prețul de 146,94 euro/tonă, în Muntenia valorificarea s-a făcut la un nivel superior, grâul fiind comercializat cu 148,61 euro/tonă, iar în Oltenia prețul pe care le-au primit fermierii a fost de 148,12 euro/tonă.

Prețul FOB de la Portul Constanța transmis de Direcția Generală a Vămilor pentru grâu a fost de 170,03 dolari/tonă, în scădere cu 6,27 dolari/tonă față de săptămâna 18-25 ianuarie. De precizat că acesta este prețul la care traderi au vândut grâul către export.

Prețul porumbului pentru Banat, Muntenia și Oltenia

Valorificarea porumbului la început de februarie s-a făcut la un nivel mult mai mic decât în cazul grâului pentru panificații. Producătorii agricoli din regiunea Banatului au valorificat porumbul la prețul de 133,72 euro/tonă. Pentru cei din Muntenia prețul porumbului a înregistrat o ușoară creștere față de Banat, ajungând la valoare de 141,88 euro/tonă. Fermierii din Oltenia au vândut porumbul cu 133,72 euro/tonă.

Prețul FOB de la Portul Constanța transmis de Direcția Generală a Vămilor pentru porumb a fost de 166,41 dolari/tonă, în creștere cu 1,70 dolari/tonă față de săptămâna 18-25 ianuarie. De precizat că acesta este prețul la care traderi au vândut porumbul către export.

sursa: AGRO INTELIGENTA

Stiri inrudite